Keittiön kemiaa

Course unit information
Course unit description
Kurssilla tutustutaan arjessa havaittaviin kemian ilmiöihin valikoitujen sisältöjen avulla.
Tervetuloa Keittiön kemian opintojaksolle!
Kurssilla perehdytään ruoanvalmistuksen taustalla vaikuttaviin kemiallisiin ilmiöihin ja tarkastellaan raaka-aineiden koostumusta ja ominaisuuksia sekä niissä kypsennettäessä tapahtuvia muutoksia. Ruokaan liittyvä kemia on jokapäiväisessä arjessa ilmenevää luonnontiedettä, jota ymmärtämällä ruoanlaittoon ja ruoka-aineisiin avautuu uusia näkökulmia.
Itsenäisesti opiskeltavan teorian ja omatoimisesti suoritettavien kokeellisten töiden myötä hahmotat perusteet niin suotuisista kuin epätoivotuistakin molekyylitason muutoksista keittiössäsi. Kurssin suoritettuasi tunnistat yleisimmät ruoan molekyylit, tiedostat kypsennyksen merkityksen, ymmärrät ruskistumisreaktioita sekä tiedostat happojen ja emästen merkityksen.
Näin opiskelet kurssin
- opiskelet joustavasti ajasta tai paikasta riippumatta
- itsenäistä verkko-opiskelua
- maksuton
- ei vaadi esitietoja
- saat hyväksytysti suoritetusta kurssista suoritusmerkinnän opintorekisteriisi
- voit opiskella myös Soveltavaa keittiön kemiaa -kurssin

Anyone is welcome to study at JYUOpen
Start at JYUOpen by registering for the course you want to study. You can find information on course schedules, prices and registration links below.
It is not possible to register for the course at the moment. Future information regarding registration will be published later on this page.