Informaatioteknologian tiedekunta

Monipuolista IT-alan opetusta ja tutkimusta

Viimeisin muutos perjantai 24. marraskuuta 2017, 15.33

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta on alallaan Suomen vanhin ja suurin. Opetus käynnistyi jo vuonna 1967 nimellä "tietojenkäsittelyoppi". Tiedekunnassa on 2280 opiskelijaa ja henkilökuntaa on noin 180.

Opetus

  • Tietojenkäsittelytieteiden laitoksen opiskelijana voit opiskella pääaineena tietojärjestelmätiedettä, tietojenkäsittelytiedettä tai kongitiotiedettä (vain maisterivalinta). Maisteriopinnoissa voit itse valita, mistä teemasta tulee erityinen osaamisalueesi. Näkökulma on kaupallis-organisatorinen.
  • Tietotekniikan laitoksen opiskelijana pääaineesi on tietotekniikka. Kandivaiheen jälkeen syvennät asiantutijuuttasi yhdessä laitoksen maisteriohjelmista. Näkökulma on matemaattis-luonnontieteellinen.

Tutkimus

IT-tiedekunnan merkittävimpiä tutkimusalueita ovat laskennalliset tieteet, tietojärjestelmätieteet, dataintensiiviset älykkäät digitaaliset palvelut, kyberturvallisuus ja big data, smart education ja innovatiiviset oppimisympäristöt sekä ihmislähtöinen teknologia ja human technology interaction. Lue lisää...

Yhteistyö

IT-tiedekunta harjoittaa monipuolista yritysyhteistyötä esimerkiksi koulutuspalveluiden ja tutkimushankkeiden kautta sekä opiskelijaprojektien, harjoittelujen ja opinnäytetöiden muodossa. Lue lisää...