Vulnerability of the Finnish Food System: Network of Interdependencies as a Challenge to Operational Capacity (RUOKAVARMA)
(Suomen ruokajärjestelmän haavoittuvuus: Keskinäisriippuvuuksien verkko toimintakyvyn haasteena)
Ministry of Agriculture and Forestry of Finland; the Central Union of Agricultural Producers and Forest Owners (MTK)
1.1.2021–30.9.2023
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-249-596-9
____________________________________
Novel Protein Sources for Food Security and Climate (ScenoProt)
The Strategic Research Council (SRC), Academy of Finland
1.3.2016–30.4.2021
https://projects.luke.fi/scenoprot/
____________________________________
School meals 2030
(Kouluruoka 2030)
Motiva (Place to Experiment), Ministry of the Environment of Finland
–
https://www.aka.fi/globalassets/3-stn/1-strateginen-tutkimus/tiedon-kayttajalle/politiikkasuositukset/politiikkasuositukset/21_03_kouluruoka_2030.pdf
____________________________________
Future Food Security in Finland – Identifying and Analyzing Vulnerability Aspects in the Finnish Food System
(Tulevaisuuden ruokaturva Suomessa – Ruokajärjestelmän haavoittuvuuden analyysi)
The Kone Foundation
1.1.2014–31.12.2019
https://jyx.jyu.fi/bitstream/handle/123456789/50952/1s2.0s0959652616309064main.pdf?sequence=1&isAllowed=y
____________________________________
Possible Futures and Societal Effects of Livestock Production in Finland (KOTIETU)
(Suomen kotieläintuotannon tulevaisuuskuvat ja yhteiskunnalliset vaikutukset)
The Development Fund for Agriculture and Forestry (Makera), Ministry of Agriculture and Forestry of Finland
1.1.2018–31.12.2019
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-380-614-6
____________________________________
Circular Economy in the Food System
(Ruokaketjun kiertotalous)
The Finnish Innovation Fund Sitra
1.11.2017–31.3.2019
https://www.sitra.fi/en/projects/study-module-circular-economy-food-chains/#what-was-it-about
____________________________________
Towards a Silicon Valley of Sustainable Protein Chains and Protein Circular Economy in the Jyväskylä Region
(Jyväskylän seutukunnasta kestävien proteiiniketjujen ja proteiinikiertotalouden Piilaakso)
The Finnish Innovation Fund Sitra
15.10.2017–31.1.2019
https://www.sitra.fi/hankkeet/alueellinen-kestava-ruokajarjestelma/
____________________________________
Challenges and Opportunities of a Sustainable Protein System From the Perspective of Food Companies
(Kestävän proteiinijärjestelmän haasteet ja mahdollisuudet elintarvikealan yritysten näkökulmasta)
Foundation for Economic Education
1.1.2018–31.12.2018
https://www.lsr.fi/blog/vanha-ja-uusi-proteiinijarjestelma-murroksessa/
____________________________________
Assessment of the Impact of Drivers of Change on Europe's Food and Nutrition Security (TRANSMANGO)
European Commission (7th Framework Programme)
27.12.2013–31.1.2018
https://transmango.wordpress.com/
____________________________________
Poor, Fat and Waste – Unequal Bodies in a Dividing Finland
(Köyhä, läski ja roska – Jakautuvan Suomen eriarvoistuvat ruumiit)
The Kone Foundation
25.8.2014–31.8.2017
https://services.fsd.tuni.fi/catalogue/FSD3321