KEMS716 Kokeellinen keittiökemia (5 op)
Osaamistavoitteet
Tutustuminen keittiökemian kokeellisiin töihin kemian opetuksen näkökulmasta, kemian opettajan ammattitaidon kehittyminen, kemian sisältöjen oppiminen töiden pohdinnan kautta, raportointitaidon kehittyminen, kokeellisen työskentelyn taitojen kehittyminen.
Suoritustavat
Läsnäolo kurssin opetuksessa. Hyväksytysti suoritetut oppimistehtävät.
Sisältö
Kontekstisidonnainen kokeellinen kemian opetus. Tutustuminen kemian opetuksen integraatioon kemiaa keittiössä -teeman avulla. Elintarvikkeiden ja ruoanvalmistuksen kemia, molekyyligastronomia.
Luennot/ryhmätapaamiset 10 h, laboratoriotyöt pienryhmässä 24 h (6 x 4 h), oppilasvierailujen suunnittelu ja oppilasvierailut 8 h (4 x 2 h), tentti 3 h.
Lisätiedot
Kurssi opetetaan 3. ja 4. periodeissa.
Oppimateriaalit
jaetaan kokoontumisissa
Arviointiperusteet
Läsnäolo kurssin opetuksessa. Hyväksytysti suoritetut oppimistehtävät.
Arvosanakohtaiset arviointiperusteet
Kurssin suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista laboratoriotyöskentelyyn ja kurssiin liittyvien tehtävien tekemistä hyväksytysti.
Esitietovaatimukset
KEMS701 Kokeellinen kemia koulussa