KEMS716 Kokeellinen keittiökemia (5 op)

Arvosteluasteikko
0-5
Opetuskieli/-kielet
suomi
Vastuuhenkilö(t)
Jouni Välisaari

Osaamistavoitteet

Tutustuminen keittiökemian kokeellisiin töihin kemian opetuksen näkökulmasta, kemian opettajan ammattitaidon kehittyminen, kemian sisältöjen oppiminen töiden pohdinnan kautta, raportointitaidon kehittyminen, kokeellisen työskentelyn taitojen kehittyminen.

Suoritustavat

Läsnäolo kurssin opetuksessa. Hyväksytysti suoritetut oppimistehtävät.

Sisältö

Kontekstisidonnainen kokeellinen kemian opetus. Tutustuminen kemian opetuksen integraatioon kemiaa keittiössä -teeman avulla. Elintarvikkeiden ja ruoanvalmistuksen kemia, molekyyligastronomia.
Luennot/ryhmätapaamiset 10 h, laboratoriotyöt pienryhmässä 24 h (6 x 4 h), oppilasvierailujen suunnittelu ja oppilasvierailut 8 h (4 x 2 h), tentti 3 h.

Lisätiedot

Kurssi opetetaan 3. ja 4. periodeissa.

Oppimateriaalit

jaetaan kokoontumisissa

Arviointiperusteet

Läsnäolo kurssin opetuksessa. Hyväksytysti suoritetut oppimistehtävät.

Arvosanakohtaiset arviointiperusteet

Kurssin suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista laboratoriotyöskentelyyn ja kurssiin liittyvien tehtävien tekemistä hyväksytysti.

Esitietovaatimukset

KEMS701 Kokeellinen kemia koulussa